Насловна Вијести Тужилац: Адвокат оптуженог без дозволе присуствовао прегледу аута убијеног Крунића

Тужилац: Адвокат оптуженог без дозволе присуствовао прегледу аута убијеног Крунића

176
0

Маринко Бркић, бранилац оптуженог Родољуба Гајића без дозволе суда присустовао је прегледу „тојоте“ у којој су убијени бизнисмен и власник компаније „Сектор Секјурити“ Славиша Крунић (48) и његов пратилац Жарко Павловић, казала је у бањалучком Окружном суду тужилац Сњежана Петковић коментаришући доказе одбране првооптуженог Бенедија Ђукановића (54).

У овом случају за убиство Крунића осим Ђукановића оптужен је и Емилио Балдо (54), док Гајића, бившег радника „Сектор Секјуритија“ терете само за помагање. У злочину је учествовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размјени ватре.

Ђукановићев адвокат Весна Рујевић као доказе је суду приложила неколико материјалних доказа, између осталих, наредбу за преглед возила. Том судском наредбом је допуштено да браниоци оптуженог Ђукановића и вјештаци прегледају возило како би урадили ново вјештачење.

– Бркић није наведен у наредби као особа која може да присуствује прегледу. Осим тога возило је фотографисано, а наређен је само преглед – рекла је Петковићева.

Адвокат Рујевић је рекла да је Бркић бранилац трећеоптуженог и има право да заступа свог клијента, а возило је фотографисано да се покаже шта су вјештаци уочили.

– Бркић  није наведен у наредби као особа која може присустовати, али њега је полицајац пустио и шта ја сад ту могу –  рекао је предсједник судског вијећа судија Бранимир Јукић.

Вјештак одбране Ђукановића, балистичар  Војин Маштруко из Загреба је раније на основу прегледа возила „тојота“ и других доказа тврдио да је Крунић погођен једним хицем у врат са лијеве стране из непосредне близине и то из унутрашњости кабине возила. Вјештак Маштруко је казао да је на основу вјештачења колеге медицинске струке Веде Туце и на основу трагова прскотина крви и мозга утврдио да је Крунић погођен из близине у врат.

– На стропу аутомобила изнад задњег сједишта  видљиви су трагови крви и мозга, а на врату Крунића се виде трагови гарежи и велика је рана која настаје од пуцања из непосредне близине, прислона на кожу. Пуцано је из унутрашњости кабине возила – рекао  Маштруко.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Оптужене терете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића који је рањен у нападу.

Ђукановића и Балда терете да су заједно са убијеним Ковачевићем организовали и припремили злочин. Гајића терете за помагање јер је одао информације о кретању свог газде и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга.

ИЗВОРglassrpske.com
Претходни текст„Сви на снијег – Чемерно те зове“
Сљедећи текстВучић уручио Орден Цвијановићевој: Не постоји већа част од оне које може указати братска Србија