Насловна Вијести Република Српска У Сребреници ускоро реализација значајних пројеката

У Сребреници ускоро реализација значајних пројеката

252
0
Захваљујући помоћи Владе Републике Српске ускоро ће бити настављено уређење и асфалтирање преостала четири километра неасфалтираног локалног пута до села и Манастира Карно у општини Сребреница, рекао је начелник ове општине Младен Грујичић.

Грујичић је новинрима изјавио да је завршена административна процедура и припреме за наставак реализације овог пројекта који је обухватио и асфалтирање 2,2 километра пута до средњовјековног Манастира Сасе, што је прошле године завршено.

Према Грујичићевим ријечима, тим пројектом предвиђена је и изградња производне хале у индустријској зони у Поточарима.

Сребренички начелник каже да је Фонд за заштиту животне средине Републике Српске обезбиједио 100.000 КМ за пројекат замјене 169 свјетиљки уличне расвјете на 13 од укупно 73 локације у овој општини.

Такође, Грујичић је најавио да ће ускоро почети радови на санацији клизишта уз локални пут од Сребренице према највећој повратничкој мјесној заједници Сућеска.

Средства за реализацију тог пројекта обезбиједио је Савјет министара.

Грујичић је најавио и да ће ускоро почети испорука стамбених контејнера домаћинствима чије куће уништене у селима и нису обновљене након рата, а те породице обрађују своја имања.

Он је прецизирао да се приводи крају процедура по расписаном јавном позиву и да ће бити додијељено укупно 25 контејнера за боравак домаћинстава у току сезоне пољопривредних радова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа данашњи дан почињен највећи покољ над Србима
Сљедећи текстМилка Тошић са Хан Пијеска тихује са својим стиховима, сликама и ручним радовима