Насловна Вијести У Тузли обиљежено 30 година од злочина „Тузланска колона“

У Тузли обиљежено 30 година од злочина „Тузланска колона“

60
0

Служењем парастоса на Брчанској малти, мјесту убиства припадника ЈНА у повлачењу, данас је обиљежено 30 година од злочина познатог као Тузланска колона. У Тузли су тада убијена 54 војника, 78 је рањено, док су 44 заробљена, од којих су петорица касније убијена, а остали су злостављани и мучени.

Породице жртава, бивши чланови ЈНА учесници Тузланске колоне 15. маја 1992. те представници Владе Републике Српске положили су цвијеће на мјесто овог злочина.

Учесници Тузланске колоне истакли су да су огорчени чињеницом да за овај злочин нико још увијек није одговарао.

„Колона војника ЈНА се повлачила из касарне, нападнута је војска у повлачењу наком што су нас два пута враћали у касарну. Ко год види ово мјесто зна да се овдје не могу водити ратна дејства, те да је ово улица којом је требало само да прођу војници и материјално техничка добра. Нападнути смо кукавички“, рекао је Славко Новаковић, учесник Тузланске колоне.

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да је некажњена Добровољачка улица у Сарајеву подстакла муслиманске снаге да почине злочин у Тузли на Брчанској малти.

Са обиљежавања у Тузли поручено је да нада у правду никада неће престати.

ИЗВОРБН тв
Претходни текстЕвровизија: Гласање нерегуларно; Констракта може да остане без бодова?
Сљедећи текстПреминуо легендарни фудбалер Црвене звезде Стеван Остојић