Насловна Вијести УЕФА избацила руске клубове и репрезентацију из свих такмичења

УЕФА избацила руске клубове и репрезентацију из свих такмичења

114
0

Наставља се “прогон” руских спортиста на свјетском нивоу. Тенисери неће играти на Вимблдону, кошаркашких клубова није било у Евролиги у завршници сезоне, а УЕФА је донијела одлуку о сезони која тек слиједи.

Наиме, кровна организација европског фудбала одлучила је да све руске репрезентације и тимове избаци из својих такмичења.

Тако Русија неће играти у Лиги нација (требало да буду дио групе 2 Б дивизије), због чега ће бити аутоматски пребачени у Ц дивизију, а озбиљан ударац претрпили су и клубови. Наиме, екипе из ове земље неће учествовати у еврокуповима у сезони 2022/2023, а земљи ће бити додијељен најмањи број бодова који су клубови освојили у претходних пет година (4 333).

Жеснка фудбалска репрезентација избачена је са Европског првенства које ће од 6. до 31. јула бити одржано у Енглеској, умјесто њих ће играти Португал, као и из квалификација за пласман на Свјетско првенство 2023. године, у којима је требало да играју у групи са Данском, Босном и Херцеговином, Црном Гором, Малтон и Азербејџаном.

Поред тога, кандидатура Русије за организацију Европског првенства 2028. или 2032. године је проглашена нелегитимном.

ИЗВОРСрпска кафе
Претходни текстАлександар Митровић исписао историју енглеског фудбала
Сљедећи текстЕмисија „Сеоским сокацима“, 02.05.2022 (ВИДЕО)