Насловна Најновије Ако Столтенберг није забринут због стварних изазова у БиХ, нема разлога да...

Ако Столтенберг није забринут због стварних изазова у БиХ, нема разлога да брине о имагинарним

75
0

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић, рекао је да на састанку са генералним секретаром НАТО савеза Јенсом Столтенбергом, није било говора ни о каквој сецесионистичкој политици.

„Очигледно је ријеч о изјави која је Столтенбергу унапријед припремљена, независно од садржаја самог састанка“, рекао је Аулић, који је присуствовао састанку са Столтенбергом у Бриселу као представник Кабинета српског члана Предсједништва.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Столтенберга да су „забринути због сецесионистичке политике и реторике подјела“, те да је то „безобзирно и опасно“, Аулић је рекао да ако генерални секретар НАТО-а није забринут због нелегалног наметања одлука од Кристијана Шмита, његовог рушења Дејтонског споразума, суверенитета и Устава БиХ, те обесмишљавања демократије и институција на свим нивоима власти, онда нема разлога ни за бригу о такозваној сецесионистичкој политици.

„У преводу, ако није забринут због стварних изазова у БиХ, онда нема разлога да брине ни о имагинарним. Република Српска остаје посвећена одбрани своје дејтонске и уставне позиције, а ни БиХ у тим легалним оквирима никоме у Српској није спорна“, поручио је Аулић.

ИЗВОРсрна, фото Денис Бећировић/ИГ
Претходни текстПредсједник Српске у радној посјети Француској 
Сљедећи текстВечерас у Андрићграду предавање Милоша Ковића