Насловна Најновије Албанци пресрели српску дјецу у Лапљем селу и пријетили им ножем

Албанци пресрели српску дјецу у Лапљем селу и пријетили им ножем

126
0

Непозната лица пријетила су ножем петорици српских малољетника у Лапљем Селу надомак Приштине, изјавио је један од родитеља нападнутих дјечака.

Инцидент се десио синоћ око 22.00 часова.

Нападачи су из аутомобила у покрету вријеђали и добацивали групи српских малољетника, након чега су зауставили возило и уз претњу ножем захтијевали од њих да кажу да је њихов предсједник Хашим Тачи и да предсједника Србије Александра Вучића, називају погрдним именима.

„Аутомобил се зауставио код Средњошколског центра где су се налазили дечаци и девојчице. У аутомобилу су се налазиле две особе. Једна од њих је уз претњу ножем захтевала да малолетници узвикују Хашим Тачи председник и да председника Србије називају погрдним именима, док је друга особа у возилу, инцидент снимала телефоном“, испричао је родитељ за „Косово онлајн“.

Он је навео да су се дјеца разбјежала, али да су нападачи возилом препријечили пут двојици дјечака.

Дјеца су успјела да побјегну и јаве родитељима шта се десило, након чега су позвали полицију.

Након инцидента је уочен аутомобил „фолксваген“, црвене боје у коме су се, према тврдњи дјеце, налазили нападачи који су вожњу наставили према Приштини.

Инцидент је узнемирио мјештане Лапљег Села, који истичу да их Албанци свакодневно вријеђају и добацују им из аутомобила у покрету.

ИЗВОРСрна, Косово онлајн, фото илустрација Срна
Претходни текстЕвропски лидери подржали Кијев
Сљедећи текстКод Никшићанина пронађен арсенал оружја и муниције