Насловна Вијести Република Српска АМС РС: Већина возача поштује ограничења брзине

АМС РС: Већина возача поштује ограничења брзине

194
0

Већина возача у Републици Српској придржава се прописаних ограничења брзине, резултати су акције анонимног мјерења брзине кретања возила на подручју полицијских управа које су у јуну спровели Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске и Министарство унутрашњих послова /МУП/ Српске.

Портпарол АМС-а Перица Пећанац, рекао је Срни, да за појединце та саобраћајна правила не важе, па је тако при ограничењу брзине од 60 километара на час на локацији Доња Драготина на подручју Полицијске управе Приједор, евидентирана брзина од чак 130 километара на час.

Он је додао да је на локацијама на којима је брзина кретања возила ограничена на 50 километара на час забиљежена највећа брзина од 103 километара на час.

Пећанац каже да се ограничење брзине мање поштовало у ноћним него у дневним условима вожње.

На локацијама на којима је ограничена брзина кретања возила на 60 километара на час, анонимно је измјерена брзина кретања 8.310 возила, од којих је 7.070 или 85,08 одсто поштовало дозвољену брзину.

Пећанац каже да се 50 возила кретало просјечном брзином од скоро 100 километара на сат на мјестима на којима је на снази ограничење од 60 километара на сат, а пет возила брзина преко 120 километара на час.

Приликом анонимног мјерења брзине на подручју Полицијске управе Требиње, наводи Пећанац, на локацијама са максималном дозвољеном брзином од 50 километара на час евидентирано је 2.655 возила, од којих је 1.982 или 74,65 одсто поштовало дато ограничење.

Пећанац је пренио апел АМС-а возачима да поштују законске прописе и ограничења како би се смањио број саобраћајних незгода у којима је главни узрок неприлагођена брзина кретања возила.

ИЗВОРАМС РС, Срна
Претходни текстЈахорина – дестинација број 1
Сљедећи текстНАТО је бомбардовањем Србије отровао 60 генерација