Насловна Најновије АМС РС: Мокри коловози, смањена видљивост због магле

АМС РС: Мокри коловози, смањена видљивост због магле

218
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ, овог јутра вози се по мокрим и влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на поледицу преко планинских превоја и мјестимично угажен снијег на коловозу.

На појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, као и вишим предјелима смањена је видљивост због магле.

Учестали су и одрони, па возачима из АМС савјетују опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој – Прњавор – Србац, дионица Србац – Горња Вијака један, у Улици Владе Винчића привремено се обуставља саобраћај од 7.00 до 17.00 часова.

На магистралном путу Градишка – Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено и постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина, долазиће до измјене у режиму саобраћаја због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“, а биће измјењен саобраћај и због радова у тунелу „Чељиговићи“, на магистралном путу Лапишница – Љубогошта.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Kлашнице и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један – Нова Топола, измјењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току су и радови на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, до краја године.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, због активираног клизишта одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични преказ Хум /Шћепан Поље/ путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика, забрањен саобраћај за сва возила због опасности од појаве клизишта, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“ у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

На мосту Kраља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На путевима у ФБиХ видљивост је због магле смањена на путевима Прилука – Гламоч – Млиниште, Ливно – Kазанци, Бихаћ – Босански Петровац – Kључ и Босански Петровац – Оштрељ – Дрвар, као и ширем подручју Сарајева, Високог и Бугојна.

Учестали су и одрони на бројним дионицама, а осим одрона може бити и грања, те срушених стабала, посебно на магистралном путу Србљани – Босанска Kрупа, гдје је угрожено безбједно саобраћање, због чега је на овом правцу обустављен саобраћај.

Возачи могу користити алтернативни правац Србљани – Цазин – Љусина – Босанска Kрупа.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица – Мостар код ресторана „Здрава вода“, као и на улазу у Столац из смјера Мостара, те на скретању за Ораховицу на подручју Kоњица.

На граничним прелазима нема дужих чекања на прелазак границе.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстБратунац: Данас парастос борцима са сарајевског ратишта
Сљедећи текстДанас облачно, послије подне разведравање