Насловна Најновије Аутобуси из Источног Новог Сарајева кренули ка Добровољачкој улици

Аутобуси из Источног Новог Сарајева кренули ка Добровољачкој улици

1074
0

Из Миљевића у Источном Новом Сарајеву, кренули су аутобуси према Сарајеву, гдје ће мирном шетњом, полагањем цвијећа и вјерским поменом бити одата почаст убијеним војницима ЈНА у злочину у Добровољачкој улици.

Уз два аутобуса су велике мјере обезбјеђења, ватрогасци и хитна помоћ.

У Добровољачкој улици /данашња Улица Хамдије Крешевљаковића/ у 11.00 часова предвиђена је мирна шетња, полагање цвијећа и вјерски помен.

У Цркви Светог великомученика у Источном Новом Сарајеву јутрос је служен парастос поводом обиљежавања 32 године од злочина у Добровољачкој улици гдје је, према подацима Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих, 2. и 3. маја 1992. погинуло и убијено најмање 28 припадника ЈНА.

Обиљежавању присуствују чланови породица страдалих, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, посланици у Народној скупштини Републике Српске и представници Српске у институцијама БиХ.

Присуствују и представници удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата и начелници општина у саставу града Источно Сарајево.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБорац гостује Сарајеву у дербију кола Премијер лиге БиХ
Сљедећи текстМирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежавање 32 године од злочина (ВИДЕО)