Насловна Најновије Без застоја и посебних ограничења

Без застоја и посебних ограничења

141
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа без застоја и посебних ограничења, на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, а у котлинама магла мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Од данас до 20. октобра, због санације, биће измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданака-Добој и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка. Радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног праваца у насељу Руданка.

Режим саобраћај је, због радова, измијењен на магистралним путевима Рудице – Нови Град, Сарајево – Фоча, на дионици Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице, на Хан Пијеску и на дионици према Сокоцу, као и на регионалном путу Рача – Вршани.

Радови су у току и на ауто-путу Градишка – Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, у Приједору у Улици краља Александра на путу према Козарској Дубици.

Режим саобраћаја је због радова измијењен и на путевима Жегуља – Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта, измијењен је режим саобраћаја до 5. августа.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

У Федерацији БиХ се, због радова, спорије вози на магистралним путевима Бихаћ – Каменица, Витез-Травник /Нова Била/, Кисељак-Бусовача и Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Кладањ из смјера Олова и Хаџићи.

Због слијегања коловоза на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Мост на улазу у Немилу затворен је због санације, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођене 32 бебе
Сљедећи текстПретежно сунчано и топлије