Насловна Најновије Без проблема у саобраћају

Без проблема у саобраћају

183
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због одржавања кошаркашког турнира КК „Игокеа“, саобраћај ће бити обустављен у Улици Олимпијских побједника на дијелу од раскрснице са Улицом краља Петра Првог Карађорђевића и Младена Стојановића до раскрснице са Булеваром Српске војске, данас и сутра од 15.00 до 22.00, односно од 17.00 до 23.00 часа.

Због санације коловоза данас и сутра на магистралном путу Приједор један-Приједор два /кружни ток/, на снази ће бити потпуна обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова.

Поводом одржавања пењачког Фестивала „Дрил енд чил“ у кањону Тијесно, биће обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека до сутра од 11.00 до 11.45 часова.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз постављену сигнализацију.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације коловоза на регионалном путу Карановац-Митровићи-ентитетска граница /Присика/, односно путу преко Кнежева, сваки дан од 7.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због санације клизишта до 15. септембра продужена је обустава саобраћаја за сва возила на дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка, а саобраћај се преусмјерава на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току су радови на магистралном путу М-5 у Сарајеву /транзит, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца/, због чега се сваким даном, осим недјеље, од 7.00 до 16.30 часова саобраћај одвија успорено, једном траком.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима тренутно нема дужих чекања.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстСрпска богатија за још 24 бебе
Сљедећи текстЗавршница рукометног Купа Републике Српске данас и сутра у Вишеграду