Насловна Најновије Божовић: Освјетљавање торња на Требевићу бојама заставе Српске има смисла

Божовић: Освјетљавање торња на Требевићу бојама заставе Српске има смисла

631
0

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић, истакао је да освјетљавање торња на врху Требевића у бојама српске тробојке има смисла и да је довољно само вратити се неколико деценија или стотина година уназад, да би се то увидјело.

Коментаришући вијест федералних медија, да је освјетљавање торња на врху Требевића у бојама српске тробојке провокација, Божовић је Срни рекао да је за сарајевске Србе Требевић топоним и симбол Српске.

Божовић је оцијенио да се треба окренути другим животним стварима, а причу подизања националних тензија и свега осталог када су у питању најодговорнији људи у Републици Српској и Федерацији БиХ, ставити у неке секундарне теме.

Toranj na Trebeviću osvijetljen bojama zastave Republike Srpske - Bug.ba -  Info portal Bugojno

Федерални медији су данас јавили да је освјетљавање торња на врху Требевића у бојама српске тробојке „провокација“ која је изазвала и „шаљиву реакцију“ грађана Сарајева, који су на мост Чобанија јутрос поставили поруку „Синоћ провокација, сутра пос’о Федерација“ и уз то натпис и заставу такозване Армије БиХ.

Ћосић је јуче поручио да је торањ у бојама заставе Републике Српске на Требевићу свјетионик Источног Сарајева и дио активности у стварању културе памћења и сјећања у намјери да се зна колико дуго Срби постоје на овим просторима.

ИЗВОРСрна, фото еКапија
Претходни текстНешић: СИПА поступа по наређењу Тужилаштва у вези са Шмитом
Сљедећи текстИсточна Илиџа: На Митровдан освештање спомен-цркве на Вељинама