Насловна Најновије Борачке организације Источне Херцеговине подржаће Радана Остојића

Борачке организације Источне Херцеговине подржаће Радана Остојића

245
0

Представници борачких организација из општина источне Херцеговине, најавили су да ће данас на састанку у Билећи подржати Радана Остојића за предсједника Борачке организације Републике Српске /БОРС/, приликом предстојећег избора за ту функцију 1. новембра у Бањалуци.

Предсједник Борачке организације општине Билећа Жељко Ивковић, рекао је да је циљ да се на састанку у Билећи усагласи јединствен став са којим ће изаћи на ту сједницу БОРС-а, која ће бити одржана у Банском двору у Бањалуци.

Он је навео да састанку Координационог одбора борачких одрганизација источне Херцеговине у Билећи присуствују предсједништва свих шест општинксих борачких организација и додао да ће покушати да усагласе, као што су и до сада радили, јединствен став са којим ће изаћи на предстојећу сједницу у Бањалуци.

Говорећи о положају борачке популације у Српској, Ивковић је рекао новинарима да су у посљедње вријеме направљени помаци, посебно када је ријеч о исплати јединственог борачког додатка, али да њихов положај увијек може бити бољи.

Он је подсјетио да је предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић недавно потписао Меморандум са Владом Републике Српске према коме борци од 1. октобра добијају јединствен борачки додатак од 2,2 КМ по мјесецу проведеном у зони борбених дејстава, а од Нове године ће тај износ бити повећан на три КМ.

Ратни војни инвалид из Гацка Мирослав Вуковић рекао је да очекује да ће на данашњем састанку имати заједнички став и подржати Радана Остојића на предстојећим изборима за ту функцију, као и да ће тражити неко мјесто за борце из Херцеговине у руководству БОРС због великих заслуга и величине ратишта на којима су били у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Вуковић, који је ратни војни инвалид након што је рањен у Горажду од НАТО авијације, рекао је да положај борачке популације иде набоље, наводећи да је у Гацку бољи него у неким другим дијеловима Српске и да је у тој херцеговачкој општини само једно дијете погинулог борца незапослено те да ће и њега запослити.

ИЗВОРСрна, фото Leutar.net
Претходни текстЖупљанин: Појачати активности безбједносних структура
Сљедећи текстДодик: Здравственим установама и педијатрима обезбиједити све што треба