Насловна Најновије Жупљанин: Појачати активности безбједносних структура

Жупљанин: Појачати активности безбједносних структура

152
0

Декан Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин рекао је да, због најновијих дешавања у Израелу и подршке Палестинцима на протестима, безбједносне структуре морају да појачају активности у вези са проналаском и спречавањем дјеловања терористичких група у БиХ.

Жупљанин је подсјетио да у БиХ постоје одређене терористичке ћелије које мање или више мирују, али када им се укаже прилика за то онда покажу своје намјере.

Према његовим ријечима, није искључена могућност терористичких активности у БиХ.

– Сваки од терористичких аката који се десио у посљедњих 10 година било гдје у свијету на одређени начин има неку везу са БиХ. Или су људи у БиХ припремани или су поријеклом из БиХ или су се вратили са ратишта у БиХ – рекао је Жупљанин.

У вези са најавом покретања одговорности начелника Одјељења за борбу против тероризма у Министарству безбједности у Савјету министара Лејле Чопељ због присуства скуповима на којима су истакнуте недозвољене заставе и на којим се пружа подршка одређеним терористичким организацијама, Жупљанин сматра потпуно неприхватљивим да Чопељова присуствује таквим догађајима.

– Чопељова, која треба да води рачуна и да припрема приједлоге стратегије како да се супротстави свим могућим облицима тероризма, учествује практично у догађајима који су подршка милитантној организацији Хамас – истакао је Жупљанин за Срну.

Он је указао да би надлежни у Министарству безбједности у Савјету министара требали детаљно да испитају овај случај и предузму све мјере које су предвиђене актима ресорног министарства и законом, те санкционишу поступке који нису у складу са прописима.

– Свако друго понашање би било неприхватљиво и могло би постати модел за понашање других из чега би се могло схватити да у БиХ постоји озбиљна подршка онима који се баве терористичким активностима – рекао је Жупљанин.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОд 1. новембра обавезна зимска опрема
Сљедећи текстБорачке организације Источне Херцеговине подржаће Радана Остојића