Насловна Најновије БОРС расписао изборе на свим нивоима

БОРС расписао изборе на свим нивоима

112
0

Борачка организација Републике Српске расписала је изборе на свим нивоима организовања. Конститутивна сједница Скупштине БОРС-а биће одржана у септембру, након што општинске и градске организације изаберу руководство.

Захтјеви борачких категорија и пред новим сазивом остају исти – увођење јединственог борачког додатка за све борачке категорије, повећање личних и породичних инвалиднина, запошљавање дјеце погинулих бораца.

Да би били реализовани, из БОРС-а позивају на хитно именовање ресорног министра.

– То дефинишемо као основни, горући проблем. Јесте да смо ми добили министра, па да је поднио оставку након три дана и да послије тога четири мјесеца немамо министра. Ми без министра и без људи у министарству који познају ову проблематику немамо с ким да разговарамо о рјешавању ових питања – навео је предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић.

В.д. министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Синиша Каран истакао је да је тренутна ситуација специфична.

– Републици Српској условно недостају три министра. Чекамо прву редовну сједницу Народне скупштине и на првој редовној сједници Народне скупштине биће изабран нови министар рада и борачко инвалидске заштите – појаснио је Каран.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик се састао са Вучићем; Разговори о Бриселском дијалогу и ситуацији у Српској и БиХ
Сљедећи текстПроглашењем Парка природе Требевић обезбијеђен одрживи развој и заштита природних богатстава