Насловна Најновије Пропалестински протести у Сарајеву

Пропалестински протести у Сарајеву

174
0

Након окупљања код Себиља, грађани Сарајева, кренули су у протестну шетњу дуж Башчаршије и Ферхадије до Ариа центра.

Окупио се огроман број људи који подржавају палестинску борбу за слободу. Са окупљања и протестне шетње су послате поруке „стоп геноциду, стоп убијању дјеце“, а многи су са собом понијели и потресне фотографије убијене дјеце у Гази.

Током шетње кроз Башчаршију и Ферхадију, окупљени су узвикивали „Фри Пeлестајн /Free Palestine“ те оптуживали Израел да су терористи.

Полиција је све вријеме пратила скуп, а пролазницима је шетња такођер привукла пажњу па су многи снимали и фотографисали мобителима.

Међу послатим порукама су и „Газа крвари“, „Зашто сви шуте?“, „Рекли сте никад више“. Сарајлије су такођер указале на то да одлично разумију ситуацију у којој се налазе Палестинци у Гази, стога су многи дошли са транспарентима на којима пише: „Сарајево aндерстeндс/Sarajevo understands“ (Сарајево разумије) и „Босна стендс вид Палестaјн/Bosnia stands with Palestine“ (БиХ је уз Палестину).

Организатори су у најави протеста саопштили да је циљ подићи свијест о тешким хуманитарним условима са којима се суочавају људи у Палестини, те одавање почасти убијеним.

Ово је други пропалестински протест у Сарајеву, на претходном се окупило близу 10.000 људи, а бројни протести су организовани и у другим градовима БиХ.

ИЗВОРКликс
Претходни текстБраћа Хофман – Видовић негирала кривицу, Тужилаштво затражило притвор
Сљедећи текстМитрополит Хризостом: Свети Варнава сметао непријатељима Цркве