Насловна Најновије Вишеград: За подстицаје из буџета општине 36.000 КМ

Вишеград: За подстицаје из буџета општине 36.000 КМ

181
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, потписао је данас са 33 пољопривредна произвођача, рјешења о подстицајима, за шта је из буџета издвојено око 36.000 KМ.

Ђуревић је истакао да је ово добар програм са којим ће наставити да подржавају пољопривредну производњу, како би задржали људе на селу или их из градова вратили у села која су, како каже, почела да одумиру.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Вишеград Милан Тасић, каже да су подстицајима обухваћене све гране пољопривредне производње.

Он је нагласио да подстицаје дијеле за сјетву на отвореном, пластеничку производњу, узгој млијечних грла и оваца, те суфинансирање набавке механизације, али и подстицај за пројекте Удружења пчелара.

Адвија Kустура, која је потписала рјешења о додјели подстицаја за пластеничку производњу и за узгој крава, каже да јој ова средства много значе, јер су јој ови послови извор прихода.

Небојша Стојановић каже да је ово тешко вријеме за пољопривредне произвођаче, а тиме су и ова средства значајнија.

„Велике су кише, болести нападају биљке, па ће род бити сигурно за 50 одсто мањи, а воћа неће бити никако, тако да нам овај подстицај много значи“, рекао је Стојановић.

Укупна средства за развој пољопривреде у 2023. години на простору општине Вишеград, износе 69.000 KМ.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстИсточно Ново Сарајево: Приоритети – постављање централног споменика и изградња спомен – собе
Сљедећи текстПенали кобни за јуниоре “Славије“