Насловна Најновије Источно Ново Сарајево: Приоритети – постављање централног споменика и изградња спомен –...

Источно Ново Сарајево: Приоритети – постављање централног споменика и изградња спомен – собе

272
0

Приоритети Борачке организације Источно Ново Сарајево, у наредном периоду, биће постављање централног споменика погинулим борцима на Тргу „Србија“, изградња спомен-собе погинулим борцима, те постављање спомен-плоче у мјесној заједници Враца за 258 погинулих бораца три сарајевска насеља, саопштено је из ове организације.

На данашњој изборној сједници Скупштине борачке организације Источно Ново Сарајево, за предсједника Скупштине једногласно је изабран Драгиша Тушевљак, који је ту функцију обављао и у протеклом мандату.

Скупштина је верификовала и Предсједништво од девет чланова, а за предсједника Предсједништва је именован Борислав Радоња.

За предсједника Одбора породица погинулих бораца изабрана је Гордана Драгаш, а за предсједника Одбора ратних војних инвалида, изабран је Бранислав Пандуревић, саопштено је из Борачке организације Источно Ново Сарајево.

На сједници су верификовани мандати делегата у Скупштини, те изабрана радна тијела.

„Борачкој организацији предстоје активности на побољшању статуса свих борачких категорија, првенствено стално усклађивање инвалиднина са растом цијена, запошљавање дјеце погинулих борца, те истрајност на повећању износа борачког додатка и да га примају сви борци, без обзира на године старости“, наводи се у саопштењу.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстВласеница: Из општинског буџета 90.000 КМ за развој пољопривреде
Сљедећи текстВишеград: За подстицаје из буџета општине 36.000 КМ