Насловна Најновије Вишеград: Подршка Савјету младих

Вишеград: Подршка Савјету младих

128
0

Општина Вишеград додијелила је канцеларију за потребе Савјета младих, а у наредном периоду обезбиједиће им потребан намјештај и технику, истакнуто је на састанку начелника општине Вишеград Младена Ђуревића и представника Савјета младих.

Ђуревић је рекао новинарима да је на састанку разговарано о подршци и сарадњи у реализацији планираних пројеката.

„Млади људи су важна карика нашег друштва и општина Вишеград има посебну одговорност према њима. Врло радо ћемо подржати њихове идеје, а све то у корист младих, али и нас осталих који живимо овдје“, истакао је Ђуревић.

Предсједница Савјета младих Вишеград Славица Симић, изразила је захвалност начелнику Ђуревићу и општини на прилици да разговарају и представе пројекте и идеје које планирају да остваре у наредном периоду.

„Можемо да најавимо други „Математички камп“, који ће бити реализован крајем маја, а планирано је учешће до 70 ученика из цијеле Републике Српске“, прецизирала је Симићева, те додала да ће у сарадњи са општином Вишеград организовати чишћење града, дјечијих игралишта као и обиљежавање важних датума и Међународних дана.

Теодора Стојановић предсједница Управног одбора Сајвета младих, рекла је да им много значи сарадња, помоћ и подршка.

„Добили смо средства за опремање канцеларије Савјета младих, подршку за радионице, хуманитарне и еколошке акције које планирамо да спроведемо у скоријој будућности“, истакла је Стојановићева.

Савјет младих Вишеград тренутно броји 52 члана, а иза њих су успјешни пројекти и радионице.

ИЗВОРопштина Вишеград
Претходни текстУручена санитетска возила за десет здравствених установа у Српској
Сљедећи текстСедам година од смрти Драгана Николића