Насловна Најновије Вишеград спреман за долазак туриста

Вишеград спреман за долазак туриста

184
0

Преко граничног прелаза Вардиште прошле године забиљежено је око милион улазака и излазака, а процјењују се да се око 400.000 људи задржало у Вишеграду, који је спреман за долазак нових туриста, истакнуто је на састанку Савјета за безбједност ове локалне заједнице.

Члан Савјета за безбједност саобраћаја Александар Којић истакао је да су то подаци Граничне полиције БиХ, те нагласио да је Вишеград спреман да одговори на захтјеве  туриста и ове сезоне јер очекује да их буде и више него прошле године.

На састанку је истакнуто и да је безбједносна ситуација на задовољавајућем нивоу, као и да је ова локална заједница добро покривена саобраћајном сигнализацијом, осим дијелова магистралних путева који нису у њеној надлежности.

Потпредсједник Савјета за безбједност саобраћаја Владимир Гладанац рекао је да Вишеград у предстојећој сезони очекује повећан број посјета и интензивнији саобраћај, те је донесен низ мјера које се односе на безбједност саобраћаја, а једна од њих је изградња два кружна тока.

Он је рекао да садашњи капацитети паркинга нису довољни да задовоље све потребе возача, посебно током љета, те су у фази приједлога нових рјешења да би овај проблем био ријешен.

Гладанац је додао да је на данашњем састанку било ријечи и о лежећим полицајцима који су оштећени усљед недавних падавина, а ускоро ће бити санирани.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Електротехничком факултету отворене конференције „Етран“ и „ИцЕтран“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстСастанак Вучића са Ескобаром и Лајчаком