Насловна Најновије Вишковић на обиљежавању Дана општине Братунац

Вишковић на обиљежавању Дана општине Братунац

126
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, присуствоваће данас у Братунцу обиљежавању Дана општине.

Вишковић ће у 10.00 часова присуствовати свечаној сједници Скупштине општине Братунац, а потом и отварању нове зграде Општинске управе, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На сједници Скупштине општине биће уручене општинске награде и признања појединцима и колективима заслужним за развој и афирмацију ове локалне заједнице, као и најбољим студентима из ове локалне заједнице.

Одборници Скупштине општине Братунац донијели су одлуку да премијеру Вишковићу буде додијељена Плакета општине за допринос у инвестицијама и инфраструктурним пројектима који доприносе развоју ове локалне заједнице.

Одлучено је да предсједницима Републике Српске и Србије Милораду Додику и Александру Вучићу буде додијељено посебно признање – Кључ града са повељом почасни грађанин ове локалне заједнице.

Отварање нове зграде општинског административног центра предвиђено је у 12.00 часова, а након чега ће бити отворена изложба фотографија и докумената под називом „Дипломата Петра Првог Великог, Сава Владиславић Рагузински“ о овом знаменитом Србину на руском двору.

Организатори и покровитељи изложбе су Дом културе и општина Братунац.

У 18.30 часова, у оквиру традиционалних, петих „Братуначких духовних вечери“, биће одржан концерт братуначког хора „Лудмер“ и гостију тог хора из других средина.

Скупштина општине Братунац је 2006. године утврдила да се 25. септембар обиљежава као Дан ове општине, јер се име Братунца, као општинског центра, први пут помиње 25. септембра 1927. године, када су одржани први општински и посланички избори у овом мјесту.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстСаобраћајна несрећа на Зеленгори, једно лице страдало
Сљедећи текстПослије подне разведравање