Насловна Најновије Вишковић: Опредијељени смо за унапређење сарадње

Вишковић: Опредијељени смо за унапређење сарадње

167
0

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, изјавио је да је Влада опредијељена да се додатно унаприједи сарадња са Унијом послодаваца и да остаје одговоран партнер који прати стање у привреди и јавном сектору, у жељи да се још више поправи положај радника у реалном сектору.

Вишковић је на састанку у Бањалуци упознао представнике Уније послодаваца о Приједлогу буџета Српске за 2024. годину, презентовао његове карактеристике и представио планове Владе које се тичу издвајања за привреду, прије свега, подстицаја за плате, нове технологије, нова запошљавања и за социјално збрињавање радника.

На састанку је разговарано и о висини најниже плате у Републици Српској, а премијер Вишковић је истакао увјерење да ће се што прије доћи до најбољег рјешења, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић са Унијом послодаваца о буџету за 2024. и најнижој плати

Представници Уније послодаваца Српске изнијели су проблеме са којима се суочавају, дали приједлоге и сугестије како да се поправи стање и пружили подршку премијеру у борби против злоупотреба и сиве зоне.

Послодавци су посебно истакли значај висине подстицаја за набавку нових технологија, јер би тиме побољшали производњу и били конкурентнији на тржишту.

Састанку је присуствовала и министар финансија Зора Видовић.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСоколац: Цијело подручје општине прогласити угроженим
Сљедећи текстИсточно Сарајево: За област културе и невладине организације из буџета града 70.000КМ