Насловна Најновије Влада Републике Српске улаже у реконструкцију објекта у комплексу “Рајска долина“

Влада Републике Српске улаже у реконструкцију објекта у комплексу “Рајска долина“

198
0

Влада Републике Српске улаже средства да оспособи други објекат у оквиру комплекса хотела „Рајска долина“, који ће бити отворен 1. децембра, када је планиран и почетак зимске туристичке сезоне на Јахорини, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

„У другом објекту `Рајска долина лукс` биће запослено нових 50 радника. Све су то бенефити које овдје имамо, а цијела Јахорина је једно велико градилиште у коју се много улаже“, изјавио је Додик новинарима након обиласка мјеста радова на адаптацији бившег Павиљона.

Додик је поручио да се мора чувати бит саме Јахорине, да она не смије да буде простор за дивљу градњу или слично.

Он каже да ће уложити све напоре и у наредним мјесецима организовати ширу расправу са људима који живе на Јахорини и онима из региона, те довести стручњаке како би видјели шта још треба учинити за ову планину, да буде дестинација број један у регији.

„Власт у Републици Српској одлучила је да Јахорину дигне као једну од важних дестинација, не само за зимски, него и за љетни туризам. Вјерујем да овдје највише доприносимо развоју овог краја, на начин да ће се генерисати многе услуге и људи запослити“, истакао је Додик.

Он је навео да се реконструкција првог дијела „Рајске долине“, која је била потпуно девастирана показала као веома економски оправдана.

Мјесто адаптације бившег Павиљона и изградње, надоградње хотела „Партизан“ на Јахорини, са Додиком су посјетили предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“, Недељко Елек и директор Угоститељског сервиса Републике Српске, Зоран Чавић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПриједлог буџета за наредну годину 5,383 милијарди KМ
Сљедећи текстМилановић: Додик је српски патриота каквог желим за сусједа