Насловна Најновије Вучић: Избори најкасније у септембру

Вучић: Избори најкасније у септембру

114
0

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће избори бити одржани најкасније у септембру и да ће на скупу 26. маја, на који је позвао грађане, бити саопштено низ значајних одлука.

Вучић је најавио да ће на скупу 26. маја предложити како да Србија иде напријед, укључујући и то „како да се ослободи патолошке мржње која је присутна“.

Он каже да држава чини све да превазиђе посљедице трагедија које су је задесиле почетком маја.

„Ми предузимамо мере и те мере су веома озбиљне“, рекао је Вучић новинарима у Дуваништу код Смедерева, гдје је данас са министром полиције Србије Братиславом Гашићем присуствовао приказу оружја које су од 8. маја до данас предали грађани.

Када је ријеч о протестима на које је грађане позвала опозиција, а који су услиједили након трагедија у Београду и Младеновцу, Вучић је рекао да држава Србија води политику одговорности, да се не служи лажима и да се у Србији неће догодити нови Мајдан.

Вучић је рекао да као предсједник има обавезу да поштује сваки политички скуп и да обрати пажњу на опозиционе захтјеве и на то шта се може учинити.

Говорећи о ноћашњем нападу малољетника на жену и њеног сина у Новој Црњи, Вучић је рекао да и тај напад говори колико је важно да се одузме нелегално оружје.

„Огромно зло је направио. Људима се још боре за живот. Замислите шта би се десило да је још имао оружје“, рекао је Вучић и нагласио да цијело друштво мора да покаже одговорност и да се настави рад на предаји оружја. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ нападу малољетника тешко повријеђена једна жена и њен син
Сљедећи текстСедам златних медаља за младе џудисте „Олимпика“ у Мостару