Насловна Најновије Вучић: Могу само да сањају српску амбасаду у Приштини

Вучић: Могу само да сањају српску амбасаду у Приштини

114
0

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас тзв. косовском министру полиције Џељаљу Свечљи да може само да сања српску амабасаду у Приштини, и да су то ружни снови – ноћне море обично.

– Могу да му кажем да је Косово и Метохија у складу са повељом УН, Резолуцијом 1244, и у складу са нашим Уставом дио територије Републике Србије. Тако је и било, тако ће и бити – рекао је предсједник Србије у Врању, коментаришући јучерашњу изјаву Свечље да ће једини симбол Србије на Косову бити њена амбасада.

Вучић је оцијенио да је то силеџијска политика у којој, уз подршку оних чију подршку не би смио да има, мисли да може да се иживљава над српским народом.

– Трепио је наш народ и горе дахије, али не довијека. Тако да само полако – рекао је Вучић.

Навео је и да ће Србија увек бити уз свој народ да ће помагати колико год може и да ће дати све од себе да сачува мир од таквих „неодговорних типова какав је Аљбин Курти и његове слуге у Влади“.

На питање да ли има додатних информација о роковима које је Приштина дала Србима у Лепосавићу да уклоне шаторе, рекао је нема и да ће се вратити у Београд, одакле ће пажљиво пратити шта се дешава.

– Замислите велики проблем због шатора у којем се скупљају потписи за смјену оних који су добили три посто гласова. Толико од, како сами за себе кажу, „најдемократскијој држави на свијету – рекао је Вучић.

ИЗВОРспутник
Претходни текстКлоп напушта Ливерпул на крају сезоне
Сљедећи текстЧетири године од смрти Кобија Брајанта