Насловна Најновије Вујичић: Прегласавање Цвијановићеве само компликује односе

Вујичић: Прегласавање Цвијановићеве само компликује односе

271
0

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић оцијенио је да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић показао невјероватну мржњу према свему што долази из Републике Српске и да прегласавање српског члана Жељке Цвијановић на данашњој сједници само компликује односе.

Вујичић је рекао да нетрпељивост и мржњу према свему што долази из Српске илуструје и Бећировићев захтјев за сазивањем ванредне сједнице Предсједиштва БиХ да би се осудило наводно „антиуставно дјеловање Републике Српске“.

– Наравно српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић је била против закључка, што ће вјероватно ићи на други круг гласања, како би се могли покренути механизми заштите виталног националног интереса. Бећировић је показао да је, нажалост, екстремнији од својих претходника на функцији бошњачког члана Предсједништва БиХ“, рекао је Вујичић.

Он је истакао да прегласавање било кога, у данашњем случају је то била српски члан, не води ничему него само компликацији односа.

– Таква пракса се мора зауставити ако желе да БиХ опстане као земља. Нисам видио вољу код Бећировића за нормализацију односа, већ напротив, он само даље радикализује односе и то не води ничему – рекао је Вујичић.

Он је нагласио да Цвијановићева у Предсједништву БиХ против себе има два члана Предсједништва који су изабрани бошњачким гласовима и да јој није лако радити.

– Зато и постоје механизми заштите виталног националног интереса путем којих ће Цвијановићева дјеловати како би заштитила позицију Републике Српске. Свједоци смо да је Бећировић имао различите иступе када је ријеч о приступу БиХ у НАТО – рекао је Вујичић за Срну.

Он сматра да се чланство у свим међународним организацијама, укључујући и НАТО, може обезбиједити само и искључиво консензусом свих чланова Предсједништва БиХ и свих нивоа власти, за шта не постоји сагласност Републике Српске.

– Не вјерујем да ће у скоријој будућности постојати сагласност Републике Српске за то, а могуће је и никако – додао је посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстХрватска: Температура мора и до 29 степени Целзијусових
Сљедећи текстПарастос на Јаћену за 19 бораца Војске Републике Српске