Насловна Најновије Гогановић: Српска не жели никакво звецкање оружјем у БиХ

Гогановић: Српска не жели никакво звецкање оружјем у БиХ

166
0

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић поручио је да Република Српска не жели никакво звецкање оружјем у БиХ, те да српски народ жели да живи и ради у миру, са свима.

Гогановић је истакао да је Република Српска опредијељена да развија Оружане снаге БиХ, али инсистира да се поштује Дејтонски мировни споразум, који је јасно прецизирао да се све одлуке у БиХ морају доносити у договору три конститутивна народа и два ентитета.

– Никада нећемо пристати ни у систему одбране, ни у БиХ на тежње појединаца да буде остварена доминација једног народа над осталим – изјавио је Гогановић на пријему који је поводом Божића организовао у касарни „Козара“ у Бањалуци.

Гогановић је оцијенио да је претходна година за Србе у систему одбране била оптерећена, али да су успјели да одговоре свим изазовима.

– Успјели смо да сачувамо наш национални идентитет, а да ни на какав начин не угрозимо мултиетничност Оружаних снага БиХ – напоменуо је Гогановић.

У касарни „Козара“ у Бањалуци данас је уприличен пријем поводом православног Божића којем присуствују и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске, представници Српске у заједничким институцијама БиХ, представници републичких организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, локалних заједница и републичких установа, генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић, те војни аташеи Русије и Кине.

Пријем су организовали замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић и Канцеларија православног душебрижништва тог министарства, те Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук.

Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук постројен је дочекао званичнике Републике Српске.

Прије пријема и свечане трпезе, у Цркви Светих новомученика јасеновачких у касарни „Козара“ Свету архијерејску литургију служио је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ суботу разведравање и више сунчаних периода
Сљедећи текстЗа рад мјесних заједница 20.000 КМ