Насловна Најновије За рад мјесних заједница 20.000 КМ

За рад мјесних заједница 20.000 КМ

146
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас у Бањалуци са министром управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенком Јујић уговор о суфинансирању пројеката јачања улоге мјесних заједница у овој локалној заједници, чија је вриједност 20.000 КМ.

Ђуревић је захвалио ресорном министарству и Влади Републике Српске, те истакао да ће средства значити много за подршку мјесним заједницама на подручју општине Вишеград.

„У протеклом периоду много се радило на јачању мјесних заједница, а посебно бих издвојио пет – Црнча, Душче, Прелово, Вишеград Два и Међеђа, гдје смо реализовали приоритетне пројекте које су грађани дефинисали“, рекао је Ђуревић Срни.

Он је нагласио да ће општина, у сарадњи са представницима мјесних заједница и грађанима, наставити да пружа подршку пројектима који ће олакшати живот мјештана.

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписала је данас у Бањалуци уговоре о суфинансирању 11 пројеката са представницима 11 неразвијених и изразито неразвијених општина у укупној вртиједности од 195.700 КМ.

Ријеч је о општинама Језеро, Вишеград, Шипово, Рудо, Власеница, Љубиње, Берковићи, Петрово, Хан Пијесак, Нови Град и Ново Горажде, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстГогановић: Српска не жели никакво звецкање оружјем у БиХ
Сљедећи текстНовогодишња креативна радионица