Насловна Најновије Новогодишња креативна радионица

Новогодишња креативна радионица

181
0

Културни центар и Народна библиотека „Иво Андрић“ из Вишеграда организовали су прву зимску креативну радионицу за око 50 дјеце узраста од шест до 12 година.

Јелена Ђурић из Културног центра рекла је новинарима да је радионица требала бити одржана током манифестације „Зимски дани Вишеграда“ али је, због великог броја дјеце обољеле од оспица, термин промијењен, те су дјеца добила прилику да се друже и током распуста.

„Овдје ће дјеца имати прилику да савладају и науче неке основе и технике ликовне умјетности, а са њима ће се у наредним данима упознати академски сликар Весна Нешковић“, истакла је Ђурићева.

Библиотекарка Миљана Пецикоза рекла је да су до сада радионице организоване љети, али да је интересовање дјеце показало да је ова новогодишња радионица пун погодак.

„Ми ћемо у току ове радионице израђивати новогодишње честитке, а дјеца ће имати прилику да искажу сву своју креативност и дају свој максималан допринос, умјетнички се изразивши на начин који они желе“, истакла је Пецикоза.

Покровитељ зимске креативне радионице, која ће трајати седам дана, је Министарство цивилних послова у Савјету министара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗа рад мјесних заједница 20.000 КМ
Сљедећи текстРукометаши Србије отварају ЕП