Насловна Најновије Градска управа Источног Сарајева помаже мљекаре за 70.000 КМ

Градска управа Источног Сарајева помаже мљекаре за 70.000 КМ

185
0

У просторијама Градске управе Источно Сарајево данас је потписан уговор о финансијској подршци члановима Удружења произвођача млијека и млијечних производа „Благо Романије“, која ће бити искориштена за плаћање млијечних картона којима се доказује исправност млијека, неопходних произвођачима приликом процедуре откупа млијека и млијечних производа.

Уговор о првој транши од 35.000 КМ потписали су директорица Аграрног фонда града Источно Сарајево Ивана Новаковић и предсједник Удружења произвођача млијека и млијечних производа „Благо Романије“ Саша Каповић.

До краја ове године биће реализована и друга транша од 35.000 КМ, тако да ће укупна издвајања за наше мљекаре у овој години бити 70.000 КМ, што је осјетно повећање у односу на 50.000 КМ издвојених прошле године.

Удружење „Благо Романије“ окупља 169 сталних и 30 повремених чланова, тренутно располаже са око 985 млијечних грла у производњи и 150 јуница, а у првој половини ове године продали су 1.640.000 литара млијека и тиме забиљежили повећање продаје за 129.000 литара у односу на исти период прошле године.

Међутим, мљекари се ове године суочавају са веома ниском откупном цијеном млијека, због чега им је, како кажу, подршка Градске управе више него добродошла.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстУ сриједу свјежије са падавинама и грмљавином
Сљедећи текстНевријеме у Загребу (ВИДЕО)