Насловна Најновије Грушко: Москва забринута, Приштина води политику ескалације

Грушко: Москва забринута, Приштина води политику ескалације

164
0

Западне земље треба да натјерају Приштину, да одустане од милитантних планова и испуни своје обавезе, рекао је замјеник руског министра спољних послова Александар Грушко.

Грушко је нагласио да Русија са великом забринутошћу прати развој ситуације у вези са Kосовом и Метохијом, јер је видљиво да власти самопроглашеног Kосова воде политику ескалације.

Он каже да је очигледно да се Приштина ослања на подршку, отворену и скривену, својих покровитеља, прије свега ЕУ и Вашингтона, преноси „Спутњик“.

„Сви који утичу на политику понашања самозваног Kосова, треба да на њега изврше притисак у правцу проналажења политичког рјешења. Прије свега, да приморају Приштину да одустане од милитантних планова, који пријете дестабилизацијом Балкана и испуни све раније преузете обавезе које произилазе из Бриселског споразума, а које предвиђају стварање заједнице српских општина, као централног елемента у решавању косовског проблема“, поручио је Грушко.

Премијер самопроглашеног Kосова Аљбин Kурти, рекао је раније за „Велт“, да на Kосову желе да повећају број војника НАТО-а „због јачања мира и безбједности у цијелом региону“.

ИЗВОРсрна, фото АТВ
Претходни текстКП “Рад“ Источно Сарајево: Набављено мултифункционално возило
Сљедећи текстКулашинац: Важно одржавати континуитет у раду са корисницима