Насловна Најновије „Дани Војина Комадине“ од 15. до 17. децембра у Источном Сарајеву

„Дани Војина Комадине“ од 15. до 17. децембра у Источном Сарајеву

145
0

Манифестација “Дани Војина Комадине”, у оквиру које се одржава и научни скуп “Савремено и традиционално у музичком стваралаштву”, биће одржана од 15. до 17. децембра у просторијама Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Манифестација, шеста по реду, организује се у част оснивача и првог декана Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву академика Војина Комадине, а традиционално ће имати умјетнички и научни сегмент.

У четвртак, 15. децембра од 19.00 часова предвиђена је церемонија отварања и извођење дјела композитора Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

У петак, 16. децембра од 16.00 часова је концерт ученика средњих музичких школа из БиХ и Србије, а од 19.00 часова биће одржан концерт професора и студената Музичке академије, објављено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

У суботу, 17. децембра у 19.00 часова, манифестација ће бити затворена концертом камерног гудачког оркестра из Београда “Метаморфозис” и камерних ансамбала, који ће извести дјела Војина Комадине.

Када је ријеч о научном сегменту манифестације, најављено је одржавање четвртог научног скупа “Савремено и традиционално у музичком стваралаштву”.

Пленарно предавање о теми “Статус Војина Комадине у савременој лексикографској литератури” одржаће Соња Маринковић, редовни професор на Катедри за музикологију Факултета музичке уметности у Београду.

За научни скуп је пријављено 19 радова излагача из Русије, Грчке, Хрватске, Србије, Црне Горе и БиХ.

Први пут од оснивања научног скупа биће организована и студентска сесија на којој ће студенти имати могућност да изложе сопствене радове.

Планирана је и промоција зборника радова са трећег научног скупа “Савремено и традиционално у музичком стваралаштву” и публикације “Босанска свита за клавир” аутора Валентине Дутине.

Промоције и умјетнички садржаји манифестације биће снимљени и промовисани на “Јутјуб” каналу Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЛучић пуштен из истражног притвора, Суд одбио приједлог Тужилаштва
Сљедећи текстОпштина Источна Илиџа и ,,Форум театар“ потписали Меморандум о сарадњи (ВИДЕО)