Насловна Најновије „Дани малине“ у Братунцу 9. и 10. јуна

„Дани малине“ у Братунцу 9. и 10. јуна

109
0

Сајам пољопривреде, привреде и туризма „Дани малине“ у Братунцу биће одржан 9. и 10. јуна, а према оквирном програму Организационог одбора, биће знатно богатији него ранијих година и са мноштвом занимљивих различитих пратећих садржаја.

Овогодишњи 15. Сајам ће се састојати од изложбеног дијела на којем ће доминирати малина и прерађевине од тог воћа, а и остали излагачи ће представити своје производе, саопштено је из Организационог одбора.

Осим изложбеног и продајног дијела, сајам ће имати културне и такмичарске садржаје и посебно едукативни карактер.

Предвиђена су стручна предавања, а затим панел-дискусије и упознавање о изазовима и проблемима на свјетском тржишту свјеже и замрзнуте малине, те о укључивању природних и културних ресурса у сегмент агротуризма које се настоји развијати у овој општини и већ постоје заинтересовани инвеститори.

Осим проглашавања најбољих узгајивача малине, односно власника малињака у братуначкој општини за које су предвиђене награде, биће награђени најбољи излагачи и најуређенији штанд на сајму.

У програму је и организовање гастро такмичења и дегустација најбољих колача од малине, а побједници ће бити награђени, као и власници најуређенијих дворишта и балкона у овој локалној заједници.

Изложба паса биће организована и ове године, а власници најбоље оцијењених паса на смотри биће награђени.

Ове године се расписује ликовни конкурс за ученике за најбољи ликовни рад о теми „Малина“, а аутори најбољих цртежа биће награђени у току сајма.

Осим садржајног културног програма, предвиђено је да се у оквиру ове привредне манифестације организује и гастро такмичење у спремању рибље чорбе „Златни котлић Подриња 2023“ уз дружење, дегустацију, избор и награђивање побједника овог надметања. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЖена тешко повријеђена, возач побјегао
Сљедећи текстПроглашени побједници фото конкурса „Зима у Источном Сарајеву“