Насловна Вијести „Дани Српске“ у Београду, Крагујевцу и Крушевцу

„Дани Српске“ у Београду, Крагујевцу и Крушевцу

183
0

Другог дана 10. јубиларне манифестације „Дани Српске у Србији“ дио богатог и разноврсног програма биће представљен публици у Крагујевцу и Крушевцу, а у Београду ће бити одржан округли сто о идентитету и јединственом културном простору Републике Српске, уз учешће ресорних министара Српске и Србије.

У Београду на Универзитету умјетности данас ће у 10.00 часова бити одржан округли сто „Идентитет: језик, умјетност, култура, – Јединственост културног простора Републике Српске и Србије“ на коме ће учествовати министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Бранко Ружић, као и представници институција културе и умјетности у Српској и Србији.

У истом простору у 13.00 часова биће одржана пројекција документарно-анимираног филма „Устанак“, саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.

У Кнез Михаиловој улици код Културног центра Београд ће од 12.00 до 21.00 часова бити настављено представљање туристичке понуде Републике Српске.

У Крагујевцу ће у Књажевско-српском театру у 20.00 часова бити одиграна представа Градског позоришта „Семберија“ Бијељина „Комедија ометена у развоју“.

Прије тога, делегација Републике Српске у саставу помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић и сарадник за развој и унапређење сарадње у просвјети, култури и умјетности у Представништву Републике Српске Борислав Максимовић ће у 18.00 часова разговарати са представницима града Крагујевца.

У Крушевачком позоришту у 20.00 часова биће одиграна представа Студенског позоришта Пале „186. степеник“, а прије тога представници Представништва Републике Српске у Србији разговараће у 18.00 часова са помоћником градоначелника Крушевца за друштвене дјелатности Јеленом Тодоровић.

Програм 10. јубиларне манифестације „Дани Српске у Србији“ наставља се у суботу у Краљеву, а у наредним данима и у Врању, Чачку, Зрењанину, Нишу, Суботици и Новом Саду.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКоловози клизави и мокри
Сљедећи текстПочиње Балканско првенство у веслању