Насловна Најновије Денвер савладао Бостон у гостима, још једна одлична партија Јокића

Денвер савладао Бостон у гостима, још једна одлична партија Јокића

230
0

Денвер је побиједио ноћас Бостон резултатом 102:100 и нанио му први пораз на домаћем терену ове сезоне, а српски кошаркаш Никола Јокић, одиграо је још једну феноменалну партију.

Јокићу је фалила асистенција за трипл-дабл учинак, пошто је меч завршио са 34 поена, 12 скокова и девет асистенција.

Бостон је прије овог меча код куће имао скор 20-0.

Најефикаснији у редовима Денвера био је Џамал Мареј са 35 поена, а забиљежио је и осам скокова и пет асистенција.

Поред Јокића и Мареја, једини двоцифрен у Денверу био је Мајкл Портер са 13 поена и осам скокова, док је Ерик Гордон постигао само два поена, уз 10 скокова.

Код Бостона су се истакли Дерик Вајт са 24 поена, Џејсон Тејтум је постигао 22 поена, а Кристапс Порзингис 21.

Тренер Денвера Мајкл Мелоун, рекао је након побједе Нагетса и одличне партије Јокића у Бостону, да је српски кошаркаш својом игром одао почаст свом некадашњем тренеру Дејану Милојевићу и његовом насљеђу.

„Не могу бити поноснији на Николу и начин на који је играо након Декијевог трагичног одласка. Управо си изгубио некога кога си волио и до кога ти је стало, свог тренера и ментора. Изађи и одај му почаст. Никола је изашао на терен и одао почаст Декију и његовом насљеђу, играјући на нивоу на којем је играо. Није лако то урадити са сломљеним срцем, али Никола је посебна особа. Зато је најбољи на свијету“, рекао је Мелоун.

Када је ријеч о осталим српским кошаркашима у НБА лиги, Богдан Богдановић изашао је као побједник у српском дербију Атланте и Мајамија, за који наступа његов репрезентативни саиграч Никола Јовић.

Атланта је успјела у драматичној завршници да слави против Мајамија на Флориди 109:108, а Богдановић је постигао 17 поена, имао је три ухваћене лопте и једно додавање за скоро 35 минута проведене у игри.

Никола Јовић је убацио два поена, а имао је и три скока за 15 минута проведених у игри.

ИЗВОРСрна, фото Б92
Претходни текстПартизан “пао“ у Атини
Сљедећи текстБајден: Ако напустимо Украјину, могућа криза на Балкану