Насловна Најновије Додик: Божић је прилика за спознају истинских људских вриједности

Додик: Божић је прилика за спознају истинских људских вриједности

155
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, упутио је божићну честитку надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и свим вјерницима који празнују Божић по грегоријанском календару у Републици Српској и БиХ, истакавши да је Божић прилика за спознају истинских људских вриједности.

Додик је свим вјерницима пожелио да им дан Христовог рођења донесе много здравља, неизмјерну срећу и душевни мир.

„Овај најрадоснији хришћански празник дочекајте посвећени једни другима у топлини породичног дома, али не заборавите оне који су стицајем околности ускраћени за љубав, сигурност и достојанствен живот“, навео је Додик у честитки.

Додик је истакао да је Божић прилика за спознају истинских људских вриједности, те настојање да трајно заживи емпатија и несебична брига према другима које ће свима омогућити боље сутра.

„Уз жеље да предстојеће празничне дане проведете у заједништву, слози и благостању, упућујем вам искрене честитке“, наведено је у честитки предсједника Републике Српске.

Римокатоличка црква, протестантске и англиканске цркве, као и неке православне цркве које су прихватиле ново рачунање времена, прослављају Бадњи дан, а сутра Божић, празник рођења Исуса Христа.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЧрномље: Потукли се па насмрт изболи један другог
Сљедећи текстГодишњи концерт КУД-а одушевио Вишеграђане