Насловна Најновије Додик: Кавазовићева реторика опасна, подсјећа на реторику ратних команданата

Додик: Кавазовићева реторика опасна, подсјећа на реторику ратних команданата

171
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да реторика Хусеина Кавазовића неодољиво подсјећа на реторику ратних команданата војних и паравојиних формација, у којима је и Кавазовић активно учествовао.

На питање Срне да прокоментарише Кавазовићеву изјаву да се „Бошњаци неће предати, бориће се и избориће за оно што им припада, а то је сваки педаљ ове земље /БиХ/“, Додик је подсјетио да смо управо због идеје да је сва БиХ власништво муслимана свједочили ужасном грађанском рату у којем су Срби морали животима бранити своју имовину.

Стога је, истакао је Додик, позив поглавара Исламске вјерске заједнице Кавазовића на борбу за сваки педаљ БиХ опасан и ствара нелагоду.

– За муслимане, за Србе и Хрвате и мир у БиХ много боље би било да је Кавазовић остао у униформи. Овако, као и у најтоталитарнијим исламским друштвима, вјерски поглавар говори као официр – рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је нагласио да БиХ није земља Бошњака, како тврди Кавазовић, већ је она земља која се саставила од Републике Српске и ФБиХ, а бошњачка је колико и српска и хрватска.

– Реиса Кавазовића још једном позивам да се врати у оквире вјерског дјеловања и да пусти своје политичке фаворите да се сами изборе за медијски и политички простор – изјавио је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕмисија “Приједлог за недјељни ручак” у кафе ресторану “Перла” (ВИДЕО)
Сљедећи текст„Пулс града“ 29.07.2023. (ВИДЕО)