Насловна Најновије Додик: Нова болница у Требињу за 30 мјесеци

Додик: Нова болница у Требињу за 30 мјесеци

145
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је данас да је изградња нове болнице у Требињу, један од најважнијих послова у том граду у овој деценији, те нагласио да ће бити завршена за 30 мјесеци.

„Данас смо урадили један од најважнијих послова у овом граду у овој деценији, а то је полагање камена темељца за нову болницу у Требињу“, рекао је Додик.

Он је на конференцији за новинаре у Требињу, истакао да ће нова болница много значити становницима тог краја, а намјера је да то буде и регионални и специјалистички центар, са кадровима које су већ присутни и који ће бити обезбијеђени у наредном периоду.

„Влада Републике Српске, ја као предсједник и Град Требиње, смо креирали ово рјешење, јер ово заслужују грађани Требиња, да имају најсавременије здравствене услуге“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је руководство Републике Српске, претходних година одлучило да реконструише све болнице или да гради нове, а нова болница у Требињу је један од тих планова који се реализују.

„Чека нас још реконструкција Болнице у Градишки, завршава се реконструкција Болнице у Зворнику, изградили смо болнице у Источном Сарајеву, у Невесињу, Добоју и Бијељини“, навео је Додик.

Он је најавио да ће, када се заврше болнички центри, пажња бити усмјерена на домове здравља и бањске центре.

„Влада Републике Српске ће се у континуитету бавити овим питањима“, рекао је Додик и захвалио свим званичницима и институцијама Српске и Србије које су помогли реализацију пројекта нове болнице у Требињу.

Свечаности поводом почетка изградње нове болнице у Требињу вриједне 128,5 милиона КМ, присуствовали су и премијер Радован Вишковић, министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић, министар здравља Србије Даница Грујичић, те Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

Свечаности су присуствовали и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, директор Болнице Требиње Недељко Ламбета, директор „Електропривреде Српске“ Лука Петровић, начелници херцеговачких општина, представници политичког и привредног живота Херцеговине и бројни грађани.

Нова болница у Требињу биће изграђена у насељу Придворци, а укупна вриједност пројектовања, изграде и опремања ове здравствене установе по принципу кључ у руке износи 128.448.448 КМ са ПДВ-ом. Средства за изградњу нове болнице биће обезбијеђена из буџета Републике Српске, а овај пројекат представља један од најзначајнијих подухвата Владе Српске у здравственом систему.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочела “Вишеградска стаза“
Сљедећи текстИгор Иконић ученик генерације Основне школе “Свети Сава” Рогатица