Насловна Вијести Република Српска Додик: Прекида се сваки контакт са особљем америчке и британске амбасаде у...

Додик: Прекида се сваки контакт са особљем америчке и британске амбасаде у БиХ

121
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска прекида сваки контакт са особљем америчке и британске амбасаде у БиХ као одговор онима који су спремни да бацају осиромашени уранијум.

 

– Ми смо данас на сједници Владе донијели одлуку да се прекида било какав контакат са особљем британске и америчке амбасаде. То је наш однос према тим злотворима који су спремни да користе осиромашени уранијум – рекао је Додик коментаришући најаву да ће Лондон послати у Украјини наоружање које садрже осиромашени уранијум.

Додик је истакао да се коришћењем осиромашеног уранијума не убијају само садашње, већ и будуће генерације.

У случају наметања закона о имовини услиједиће одлука о самосталности

Додик је такође најавио данас да ће Република Српска прогласити самосталност уколико Кристијан Шмит наметне закон о имовини.

„Отићи ћемо на Народну скупштину Републике Српске и донијећемо одлуку о самосталности Републике Српске“, рекао је Додик у Прњавору на питање новинара да прокоментарише информацију да Шмит припрема закон о имовини и како ће Република Српска реаговати у случају да такав закон наметне.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстРегионални центар Источно Сарајево Института за јавно здравство 30 година у служби здравља, РТВИС, 23.3.2023. (ВИДЕО)
Сљедећи текстРесторан „Хумско“ један од најпожељнијих дестинација у Требињу