Насловна Најновије Додик: СДА има политику да Српску што више одвоји од Србије

Додик: СДА има политику да Српску што више одвоји од Србије

164
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изразио је увјерење да у Српској не постоји странка која би прихватила СДА, која има политику да Републику Српску што више одвоји од Србије.

„При формирању власти на нивоу БиХ, циљ нам је био да у њој не учествује СДА и у томе смо успјели“, навео је Додик на свом „Инстаграм“ профилу у ретроспективи протекле седмице.

Додик, који је и лидер СНСД-а, поновио је да владајућа структура у Српској, има мало више толеранције према новим партнерима из Федерације БиХ, али да не прихвата њихове политике.

Према његовим ријечима, рад Савјета министара суштински је остао исти, без координисане спољне политике и с покушајима да се Републици Српској наметну многе ствари, а прича о имовини је само једна од њих.

„Странкама с којима смо формирали Савјет министара, рекли смо да што се тиче европских политика, можемо да разговарамо о свих 14 приоритета у пакету, а не да неко други бира шта њему одговара. Када кажемо дајте на дневни ред Уставни суд или ОХР, онда кажу то ћемо касније. Кад касније? За 20 година. Такав приступ за Српску је неприхватљив“, истакао је Додик.

Додик се протекле седмице састао са власником предузећа СXО „Целекс“ Миланом Филом, који је најавио да његово предузеће планира нови инвестициони подухват и има намјеру да модернизује линије, изгради енергану за њихове потребе и запосли још радника.

Присуствовао је и састанку делегација СНСД-а и СПС-а, које су договориле да ће у наредне двије седмице потписати споразум о сарадњи, који ће дефинисати политичке и принципијелне односе према отвореним друштвеним и осталим питањима, а исто тако утврдити ниво договора у вези с обављањем најважнијих послова, који би требало да припадну СПС-у.

Додик је јуче присуствовао обиљежавању 30 година од оснивања Социјалистичке партије и честитао им овај значајан јубилеј.

ИЗВОРсрна, фото Бијељина данас
Претходни текстНови Пазар: Због дима превентивно евакуисано шест лица
Сљедећи текстУ Српској рођене још 23 бебе