Насловна Најновије Додик у Прокупљу на обиљежавању Дана сјећања на жртве НАТО агресије

Додик у Прокупљу на обиљежавању Дана сјећања на жртве НАТО агресије

89
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, присуствоваће вечерас у Прокупљу обиљежавању Дана сјећања на страдале у НАТО агресији 1999. године.

Додик ће обиљежавању присуствовати од 20.00 часова на Тргу топличких јунака, најављено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Дан сјећања на страдале у НАТО агресији 1999. године на Савезну Републику Југославију /СРЈ/ биће обиљежен данас широм Србије, а централна манифестација којој ће присуствовати највиши званичници Србије и Републике Српске биће одржана у Прокупљу.

НАТО бомбардовање СРЈ почело је 24. марта 1999. године у 19.55 часова, а прве ракете пале су на касарну у Прокупљу када је страдао први војник Бобан Недељковић. Исте вечери крстареће ракете погодиле су подземни бункер у Куршумлији, а животе је тада изгубило 11 војника.

У НАТО агресији прије 25 година, током 78 дана бомбардовања, убијено је 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.

ИЗВОРсрна, фото срна архив
Претходни текстКустурица: Много воде ће протећи док се не појави таленат као што је био Сидран
Сљедећи текстСутра топлије и претежно сунчано