Насловна Најновије „Додик је побједник, ново бројање неће ништа промијенити“ Ковачевић поручио да СНСД...

„Додик је побједник, ново бројање неће ништа промијенити“ Ковачевић поручио да СНСД има убједљиву подршку грађана

162
0

Портпарол СНСД, Радован Ковачевић поручио је данас да је пребројано нешто више од 31 одсто гласачких листића за предсједника Републике Српске и да промјена која је забиљежена износи мање од 1 одсто.

Много је дезинформација и у медијима и од стране опозиције. Подаци које ми имамо из Главног центра за бројање на 27 бирачких мјеста у Бањалуци и 7 у Бијељини, показују да је Милорад Додик добио више гласова у односу на раније, истакао је Ковачевић.

Он додаје да ново бројање неће промијенити раније резултате и да је Додик нови предсједник Српске и да то неће ништа промијенити.

– Дакле, након новог пребројавања за преко 31 одсто бирачких мјеста показало се одступање од око 1 одсто. Жао нам је што су грађани Републике Српске морали да гледају ову представу у режији опозиције и њихових послушника у ЦИК. Ово је урота против Републике Српске. Када ударите у једној држави у њено право и способност да спроводи изборе, а за нас је Република Српска држава, онда сте ударили на саму државу – рекао је Ковачевић.

Он истиче да је опозиција почела да обмањује јавност још прије избора тако што су тврдили да истраживање јавног мњења показује да Тривићева води.

Ковачевић каже да су сва истраживања која су они имали показивали да је Додик у водству.

Он је истакао да је ријеч о монтираном процесу те навео да је СНСД изборни побједник за сва 4 нивоа. Ковачевић каже да је СНСД увјерљиво побједник за НСРС гдје је освојио скоро 38 одсто гласова грађана.

– Наша листа за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ освојила је око 45 одсто гласова грађана Српске. Однијели смо убједљиву побједу за српског члана Предсједништва БиХ. Нико није оспоравао ни један овај резултат већ су оспоравали само једно мјесто гдје је у трци био Милорад Додик – истакао је Ковачевић.

Он је подсјетио да СНСД није желио да у изборној ноћи излази са непровјереним подацим док је опозиција урадила супротно и на крају изашла на улице да славе свој пораз, тврдећи да су побиједили.

Ковачевић је поновио да је ЦИК нелегитиман наводећи како тамо сједе особе које су биле чланови политичких партија, а неки од њих су били и кандидати на изборима испред појединих опозиционих партија.

Он је навео да подматраче СНСД који прате поновљено бројање у Сарајеву полиција малтретира и да им се забрањује да се крећу.

ИЗВОРСрпска инфо
Претходни текстНајава искључења воде
Сљедећи текстПоновно контролно бројање са 72 редовна бирачка мјеста за све нивое власти