Насловна Најновије Додијељене Светосавске награде за 45 просвјетних радника

Додијељене Светосавске награде за 45 просвјетних радника

169
0

Поводом школске славе Светог Саве на манифестацији „Наши учитељи“ у Бањалуци, 45 просвјетних радника из Републике Српске добило је Светосавске награде.

Награде су додијељене за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању.

Додјела Светосавске награде, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, те медаљона са ликом Светог Саве, прилика је да Министарство просвјете и културе у име друштва изрази захвалност просвјетним радницима у васпитању и образовању наше дјеце, речено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић рекла је да треба улагати у боље васпитање и образовање јер је важан сегмент у развоју сваког појединца, а након тога и друштва у цјелини.

Обраћајући се на дођели Светосавских награда вечерас у Бањалуци, Стојичићева је подсјетила да је Свети Сава остао упамћен, не само по свом доприносу просвјети, култури, цркви и историји, већ и по својим мудрим савјетима као што је „немојте никада да поштујемо оно што шкоди, а да обилазимо оно што спасава“.

Стојичићева је честитала свим награђеним и поручила да васпитно-образовне установе првенствено треба да буду сигурна мјеста на којима ће у континуитету, кроз различите активности, ђеца бити оснаживана, храбрена и подучавана.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПрије 28 година распуштен злогласни логор „Силос“
Сљедећи текстСоколац: Светосавском академијом обиљежен Дан школе и крсна слава