Насловна Најновије Донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“; Отворен хуманитарни број 1411

Донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“; Отворен хуманитарни број 1411

138
0

Под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика у Административном центру Владе Републике Српске одржава се 13. донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“.

Истовремено на Тргу Републике, на платоу испред зграде Радио-телевизије Републике Српске, у истом термину почео је хуманитарни концерт.

Позивом на М:тел телефонски број 1411 становници Српске могу да дају свој допринос акцији „С љубављу храбрим срцима“ која ће породилиштима широм Српске обезбиједити транспортне инкубаторе и тако омогућити савремени неонатални транспорт.

Број је отворен од данас од 12.00 часова до поноћи.

Овогодишња традиционална акција посвећена је набавци транспортних инкубатора за породилишта у Републици Српској.

Донаторској вечери присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Републике Српске.

Скупу присуствују и Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Сергије, бискуп бањалучки Фрањо Комарица, вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, као и министар за бригу о породици и демографију Србије Дарија Кисић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да је поносан на све што је учињено у оквиру хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима“.

Он је позвао све грађане да подрже ову акцију која ће омогућити набавку десет транспортних инкубатора од којих ће један, како је најавио, бити дониран болници у Косовској Митровици.

У име предсједнице Владе Србије Ане Брнабић, присутнима се обратила министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић која је нагласила да је у Србији свако 10 дијете рођено пријевремено, док је у Српској та бројка око осам.

– Захваљујући иновативним терапијама, стручношћу љекара, као и правоременим реаговањем, већина пријевремено рођене дјеце преживи. Честитам иницијатору оваквог скупа предсједнику Додику и свим напорима које Српска и Србија улаже да нас буде што више – истакла је Кисићева.

Подсјећамо, Влада Републике Српске подржала је хуманитарну акцију донацијом у износу од 100.000 КМ.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстВласеница, Асфалтиран пут у Бакићима(ВИДЕО)
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“ 26.12.(ВИДЕО)