Насловна Најновије Дупло славље у породици Симанић: Марија и Ана златне на Европском купу...

Дупло славље у породици Симанић: Марија и Ана златне на Европском купу за наде у Сарајеву

83
0

Џудисткиње Фамоса, Марија и Ана Симанић, окитилe су се златним медаљама, на првом Европском купу за наде одржаном овог викенда у Сарајеву.

Младе џудисткиње Фамоса су се феноменално бориле и на крају покориле своје категорије. Марија је била најбоља у категорији до 52 килограма.. Прво је савладала Лару Родић из Хрватске, затим Марину Стојанову из Бугарске, па Теодору Стајчић из Србије у полуфиналу и на крају у финалу још једну репрезентативку Бугарске Марају Маркову.

Њена сестра Ана је радила категорију до 63 килограма, те је кренула побједом против Дуње Војводић из Србије, затим настила у полуфиналу против Ерике Меглај из Хрватске, а злато је обезбиједила побједом у финалу против још једне репрезентативке Србије, Наталије Новаковић.

Лазар Вујичић је имао одличан наступ у категорији до 46 килограма. Редом је побиједио Вука Лиздека из Србије, Црногорца Јована Чворовића, репрезентативног колегу Харуна Мулаосмановића, а онда у полуфиналу и Стефана Петкова из Бугарске. У борби за злато је поражен од Бобана Аврамовића из Србије.

Лана Штака је у категорији до 70 килограма доживјела пораз од Хрватице Иве Перош, а онда у репесажу и од репрезентативне колегинице Иване Бебек. Андреј Ждрале је у категорији до 55 килограма био бољи од Хрвата Ное Шафранића, али је изгубио од Бугарина Махмуда Џафара, да би у репесажу изгубио од Србина Филипа Шајфара. У категорији до 73 килограма је наступио Стефан Шкиљевић, који је изгубио у првом мечу од Богдана Вучковића из Србије, а онда у репесажу и од Тарика Попрженовића.

ИЗВОРSport DC
Претходни текстУ Српској рођено још 13 беба
Сљедећи текстЛазар Ждрале поново златни на Европском купу