Насловна Најновије „Дјечија недјеља“ у Источном Новом Сарајеву

„Дјечија недјеља“ у Источном Новом Сарајеву

186
0

Међународна традиционална манифестација „Дјечија недјеља“ која се ове године обиљежава од 3. до 9. октобра под слоганом „По-дијели радост, знање, љубав” обиљежена је и у Источном Новом Сарајеву.

Поводом „Дјечије недјеље“ представници Општине Источно Ново Сарајево на челу са замјеником начелника, Александром Костовићем данас су посјетили малишане, полазнике вртића „Патријарх Павле“, „Маца“ и „Вратите нам осмијех“.

Током данашње посјете, представници Општинске управе малишанима су подијелили слаткише и уручили пригодне поклоне, а најмлађи становници наше општине одужили су нам се веселим дружењем, осмијесима, унапријед припремљеним рецитацијама, те истакли своја права која су уз помоћ својих васпитача научили.

Локална самоуправа као и свих ранијих година подржава све активности и активно учествује у обиљежавању „Дјечије недјеље“, те даје свој максималан допринос поштовању дјечијих права и уважавања њихових потреба, а најбољи доказ за то је управо изградња објекта нове основне школе и дјечијег вртића у обухвату Регулационог плана „Центар 3“.

Представници општинске управе поручили су да је седмица обиљежавања „Дјечије недјеље“ одлична прилика да се побољша промоција права дјетета, друштвене бриге за дјецу и јачања одговорности свих субјеката заштите који брину о дјеци. Они су истакли да предшколски одгој има важан значај за будући живот дјеце, њихово здравље, учење, социјалне односе и развој у цјелини, а то је управо оно што се у овим вртићима дјеци свакодневно пружа.

ИЗВОРртвис
Претходни текстСтабла пријатељства данас су засађена у дворишту ОШ „Пале“.
Сљедећи текстМатична библиотека Источно Сарајево: У понедјељак почињу “Дани отворених врата“