Насловна Најновије Егић: Унапређење положаја радника – трајна обавеза

Егић: Унапређење положаја радника – трајна обавеза

137
0

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, поручио је да је унапређење положаја радника у Републици Српској, трајна обавеза надлежних институција и ресорног министарства.

„Положај радника се побољшава из године у годину, значајно се смањује број незапослених лица, а у претходом периоду је дошло и до значајнијег повећања просјечне плате у Републици Српској“, рекао је Егић Срни, поводом предстојећег обиљежавања 1. маја – Међународног празника рада.

Егић је навео да је, према подацима Републичког завода за статистику, у 2012. године било запослено 238.178 грађана, док је у фебруару ове године запослено 286.679.

„Kада је ријеч о броју незапослених лица које води Завод за запошљавање Републике Српске, у 2012. године било је евидентирано 153.225 лица, док је у марту ове године евидентирано 62.732 лице“, закључио је Егић.

Егић је подсјетио да ресорно министарство спроводи активности у погледу унапређења социјалног дијалога, нормативног оквира и надзора над поштовањем прописа из области рада, запошљавања, пензијског и инвалидског осигурања, као и заштите и здравља на раду.

„Све активности које предузимамо имају за циљ повећање броја запослених, повећање плата радника, побољшање услова рада и омогућавање несметаног остваривање права радника. У прилогу ове тврдње говоре и подаци о броју запослених у Републици Српској“, истакао је Егић.

 

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстУ понедјељак обиљежавање 28 година од злочиначке акције “Бљесак“
Сљедећи текстУ Зворнику отворено првенство БиХ у џудоу