Насловна Најновије У Зворнику отворено првенство БиХ у џудоу

У Зворнику отворено првенство БиХ у џудоу

146
0

У Зворнику се данас одржава првенство БиХ у џудоу за јуниоре и јуниорке и старије пионире и пионирке, на коме учествује око 300 џудиста из педесетак џудо клубова.

Замјеник градоначелника Зворника Милош Томић, отворио је првенство, пожељевши џудистима фер и спортску борбу, а судијама да праведно суде.

Томић је додао да је Зворник дуго година град спорта и да Градска управа подржава све спортске манифестације које доприносе масовном учешћу омладине и њиховој активности у разним спортским дисциплинама.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић, сматра да ће ово такмичење бити изузетно добро и са изузетним резултатима, с обзиром на квалитет ове генерације јуниора која је на сцени.

Павловић, који је и потпредсједник Џудо савеза БиХ, рекао је да освајачи медаља на овом првенству, стичу право такмичења на европским, свјетским и балканским првенствима.

„Ограничен је број такмичара на овом првеству, јер се такмиче само они који су се квалификовали у џудо такмичењима кроз првенства савеза Републике Српске и Федерације БиХ“, рекао је Павловић.

Директор Џудо клуба „Српски соко“ из Зворника Драган Божовић, рекао је да је овај клуб заједно са зворничким Џудо клубом „Соколови“ организовао такмичење, чији је покровитељ град Зворник.

Божовић је навео да се на овом првенству такмичи двадесетак спортиста из зворничких џудо клубова „Српски соко“ и „Соколови“.

Он је додао да очекује добре џудо борбе, јер су на струњачама најбољи такмичари из Бијељине, Источног Сарајева, Сарајева и других градова Републике Српске и Федерације БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЕгић: Унапређење положаја радника – трајна обавеза
Сљедећи текстМишић: Положај радника изузетно тежак