Насловна Најновије Елек:“Сарајево Гас“ од сутра у власништву Српске

Елек:“Сарајево Гас“ од сутра у власништву Српске

167
0

Предузеће „Сарајево гас“ из Источног Сарајева од сутра је у стоодстотном власништву Републике Српске, изјавио је Срни директор овог предузећа Недељко Елек.

„Данас ми је јављено да је трансакција завршена на берзи и са сутрашњим даном Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске, те фондови у Српској власници су `Сарајево гаса`“, рекао је Елек.

Према његовим ријечима, иако 1. јануара „Сарајево гасу“ истиче уговор са сарајевским „Енергоинвестом“ о набавци гаса, снабдијевање потрошача у Српској неће бити угрожено и наставиће се несметано.

„Проблем није у односима `Сарајево гаса` и `Енергоинвеста`, већ у односу двије владе – Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ обећала је на низу састанака које смо имали са премијером Фадилом Новалићем и ресорним министром да ће укинути своју неуставну уредбу о забрани протока гаса кроз њихов гасовод, али то још није учињено“, објаснио је Елек.

Он је истакао да Република Српска, константно инсистира да Влада ФБиХ укине ову неуставну уредбу.

„Њеним укидањем добићемо пет долара јефтинији гас, јер тренутно ФБиХ наплаћује нама и цјелокупној Федерацији гас по кубном метру за пет долара скупље чиме финансира враћање старог дуга Русији“, рекао је Елек.

Према његовим ријечима, због оваквог обрачуна и грађани Републике Српске путем својих рачуна, морају да враћају стари федерални дуг.

„То је један од главних разлога зашто смо ушли у то да раскинемо однос са `Енергоинвестом`“, истакао је Елек и додао да је и поред свега „Гас-РЕС“ има девет одсто јефтинију цијену гаса од „Енергоинвеста“.

ИЗВОРсрна, фото Новости плус
Претходни текстУклоњена барикада на Мердару
Сљедећи текстНачелник Ђуревић на Форуму са грађанима