Насловна Најновије Елек: Њемачке инвестиције у Српску говоре да Шмитове ријечи немају тежину

Елек: Њемачке инвестиције у Српску говоре да Шмитове ријечи немају тежину

246
0

Генерални директор предузећа “Сарајево-гас” Источно Сарајево Недељко Елек, изјавио је данас, да највећа њемачка компанија инвестира на Сокоцу у соларну електрану прикључне снаге 100 мегавата, што говори да ријечи Кристијана Шмита, који позива инвеститоре да не улажу у Републику Српску, немају тежину.

“Шмит је опет `побркао лончиће`. Колико га инвеститори слушају, рећи ћу вам податак да њемачки трговачки ланац `Лидл` купује 25 локација у Републици Српској, између осталих и на Јахорини”, рекао је Елек новинарима у Источном Сарајеву.

Он је подсјетио да се пет милијарди КМ новца из Републике Српске, налази у њемачким банкама.

“Нека они нама врате наш новац, а онда можемо да причамо даље о инвестицијама”, поручио је Елек, који је и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина”.

Њемачки новинар Мајкл Мартенс, који ради за “Франкфуртер алгемајне цајтунг”, објавио је на “Твитеру”, писмо које је Шмит раније упутио инвеститорима, али и банкама, упозоравајући их да заобилазе Републику Српску.

“ОХР упозорава међународне инвеститоре у Републику Српску, али и банке које разматрају да прихвате државну имовину као колатерал за кредите: будите опрезни, ваш новац може бити изгубљен. Тако се ОХР нада да ће владати Милорадом Додиком, предсједником Српске”, написао је Мартенс.

Он је додао и да није сигуран, да ли је добра идеја да се ОХР понаша као страшило за птице за потенцијалне инвеститоре у БиХ, али да је изгледа таква ситуација.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ камиону пронађено 681.000 таблета са листе психоактивних супстанци
Сљедећи текстМитрополит Хризостом: “Свештеномученици дабробосански сабирају и обавезују“